5 βήματα για να αποφύγετε τους πόντους από το καλσόν σας



Ήρθε ο χειμώνας και μαζί του θα κάνουν, όπως και κάθε χρόνο, την εμφάνισή τους τα μαύρα opaque καλσόν, τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας μας.


Αυτό όμως έχει και τα αρνητικά του, μιας και όλες μας έχουμε κουραστεί να παλεύουμε να αποφύγουμε τους πόντους που εμφανίζονται, είτε από τα νύχια μας, κατά την διάρκεια της προσπάθειας να το φορέσουμε, είτε όταν πιάνεται το ύφασμα από διάφορα αντικείμενα. Σας έχουμε όμως τη λύση και για αυτό σας το πρόβλημα! Δείτε στη συνέχεια τα 5 απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τους πόντους.

 



Πώς να αποφύγετε τους πόντους στο καλσόν



Ο κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούμε όλες μας, από τη στιγμή που ήδη έχει δημιουργηθεί η τρύπα, όσο μεγάλη και αν είναι, είναι το να χρησιμοποιούμε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών, ώστε να σταματήσουμε την εξάπλωσή της. Ο σκοπός όμως είναι να την προλάβουμε ώστε να μην δημιουργηθεί ποτέ!


Ποια είναι όμως τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε;



Βήμα πρώτο:
Ξεκινάμε λοιπόν με το πλύσιμο. Ακόμη και αν είναι συσκευασμένο στη σακουλίτσα του, είναι πολύ βασικό να το ανοίξετε και να το πλύνετε πρώτα με σαπούνι για τα ρούχα και έπειτα να το αφήσετε να στεγνώσει.


Βήμα δεύτερο:
Ενυδατώστε τα πόδια σας με την αγαπημένη σας κρέμα σώματος, μέχρι και κάτω στα δάχτυλα. Εννοείται φυσικά πως θα πρέπει να έχετε καλά κομμένα και τα νύχια των ποδιών σου.


Βήμα τρίτο:
Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια λάτεξ, πριν δοκιμάσετε να το φορέσετε.


Βήμα τέταρτο: Λυγίστε τα δάχτυλά σας προς τα μπροστά και αφού μαζέψετε το καλσόν στα δάχτυλά σας, περάστε το με αργές και προσεκτικές κινήσεις.


Βήμα πέμπτο: Ελέγξτε ότι δεν έχουν δημιουργηθεί κάπου κόμποι και ότι το έχετε τεντώσει αρκετά καλά, ώστε να μην είναι μαζεμένο σε συγκεκριμένα σημεία!


Βέβαια, ένας εναλλακτικός τρόπος που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να βρέξετε καλά το καλσόν σας από το προηγούμενο βράδυ και να το βάλετε μέσα στην κατάψυξη, για να σφίξουν οι ίνες του. Στη συνέχεια, το πρωί, αφού το βγάλετε από το ψυγείο και το αφήσετε να επανέλθει στη φυσιολογική του θερμοκρασία, μπορείτε προσεκτικά να το φερέσετε!


Πηγή:
www.ediva.gr